Wanneer moet je naar een notariskantoor gaan?

In elke gemiddelde plaats, zowel in dorpen als steden, is wel een notariskantoor te vinden (of anders in de directe omgeving). Wat doen notarissen precies? En wanneer heb je als particulier of als ondernemer een notaris nodig?

Werkzaamheden die op een notariskantoor worden uitgevoerd
Notarissen zijn professionals die allerlei soorten notariële aktes en juridische bindende documenten opstellen. Deze documenten kunnen uiteenlopen van hypotheken die vastgelegd worden volgens de geldende eisen, huwelijksaktes, testamenten en samenlevingscontracten tot schenkingsovereenkomsten en erfenisregelingen. Wil je voor later alles juridisch goed hebben geregeld? Zorg er dan voor dat je dit soort belangrijke zaken schriftelijk vastlegt bij een kantoor van een notaris bij jou in de buurt. Dan ben je ook later gegarandeerd dat alles goed loopt en je niet op een of andere manier in de problemen kunt komen.

Een notaris kan je proactief van gericht advies voorzien
Interessant aan de dienstverlening van notarissen is in de eerste plaats dat ze je exact kunnen informeren over de actuele regelgeving als het gaat om hypotheken, huwelijksvoorwaarden en andere bindende juridische documentatie. Hierdoor kun je de notaris vragen om jouw document volledig op orde te maken, zodat al jouw wensen (en/of die van je partner) goed op papier gezet worden. Dit kan een hoop ellende in de toekomst voorkomen. Niemand wil immers te maken krijgen met juridisch getouwtrek in de toekomst, om dat er iets niet of niet voldoende is vastgelegd. Laat je daarom adviseren door een notaris als je een notariële akte wilt opstellen. En doe ook iets met zijn of haar advies!

Er is maatwerk mogelijk voor een marktconform tarief
Notarissen die hun vak serieus nemen, en dat mag je verwachten omdat ze gecertificeerd zijn, zorgen dat ze maatwerk bieden aan hun cliënten. Maar uiteraard wel maatwerk voor een marktconform tarief dat voor jou betaalbaar en acceptabel is. Kies je voor een goed notariskantoor, bijvoorbeeld Mantel & Voors Notarissen en Mediators, dan hoef je je op dit vlak geen zorgen te maken. Controleer daarom via internet hoe de dienstverlening van een beoogde notaris gewaardeerd wordt. En ga sowieso een oriënterend gesprek of een adviesgesprek aan met een of meer notarissen die jij op het oog hebt.

Door meerdere kantoren in de regio met elkaar te vergelijken en prijsopgaves voor de diensten te vragen, kun je goed doordacht een keuze maken voor de beste notaris bij jou in de buurt. En uiteraard ga je dan voor de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarbij is de kwaliteit het belangrijkste, want notariële akten moet je direct goed op laten stellen.

Over ons

De veelzijdigheid van familierecht advocaten

Familierecht advocaten worden vaak ingeschakeld bij echtscheidingen, maar ze doen zoveel meer dan dat! Een familierecht advocaat kan werkelijk voor alle juridische zaken rondom familierecht ingeschakeld worden. Vaak zijn het persoonlijke en emotionele zaken rondom familie, waarvan het verstandig is om zaken vast te laten leggen of waarbij onderwerpen geregeld moeten worden. Zo is scheiding één van de onderdelen, maar ook geboortes, huwelijken, recht op alimentatie, erkenning vaderschap of samenwonen onder kunnen geregeld worden. Bent u benieuwd geworden wat familierecht advocaten precies (kunnen) doen? Lees het in deze blog! Hierin ziet u wat een familierecht advocaat voor u kan betekenen en kunt u alle vragen stellen die u heeft! Lees en leer!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

25 mei 2022
In elke gemiddelde plaats, zowel in dorpen als steden, is wel een notariskantoor te vinden (of anders in de directe omgeving). Wat doen notarissen pre

24 mei 2022
Als je als particulier of ondernemer voor het eerst in je leven of carrière een dagvaarding ontvangen hebt, kan de schrik je om het hart slaan. Je kri

Tags